Szentkarácsony Rajzpályázat

Karácsony közeledtével az ember felkészíti szívét-lelkét az ünnepre, ezt a lelki készülést jelenti számunkra az advent. Az adventi időszak vasárnapi gyertyagyújtásai, mint a lélekhez vezető út stációi jelzik számunkra az ünnepnap közeledtét.

Sokak számára ez az időszak csupán a kirakatok színes fényeinek bűvöletét, és a karácsonyfadíszek varázsát jelentik, és egyre inkább elveszik a karácsonyi ünnep igazi hitbéli üzenete, a Megváltó születésének híre.
Régi, örök igazsággá érett mondás, amelynek jelentése Karácsony idején válik a legérthetőbbé: adni és kapni is jó. Azzal, hogy részt vettél és alkottál és a meghirdetett rajzpályázaton, Te adtál másoknak valamit, ami értékes, ami maradandó, ami jelentéssel telt.

Az általatok elkészített összes alkotás nem csak nektek szerzett alkotói örömöt az elkészítéskor, hanem élményt jelentett a pályaművekből készített kiállítás látogatói számára is. S hogy a pályázati kiírás elérje végső célját, és az ajándékozás örömével is meglepje alkotóját, a korábbi négy esztendő kezdeményezéséhez hasonlóan idén is úgy döntöttünk, hogy a megszületett pályaműveket karácsonyi ajándékként eljutatjuk azoknak az egyedül élő, a karácsonyi ünnepeket magányosan töltő idős embereknek, akiknek a számára talán ez lesz az egyetlen ajándék a karácsonyfa alatt.

Minden település nagyon büszke lehet azokra a diákjaira, akik átérzik egy ilyen egyedülálló kezdeményezés jelentőségét. És hogy te se csak adj, hanem emlékezz is, az elkészült alkotásokat idén a www.szentkaracsony.com weboldalon illetve a Szentkarácsony Rajzpályázat facebook oldalán találod meg.

Így kapcsolódik össze a közösség, a legfiatalabb és a legidősebb generációk összefogása a karácsonyi ünnep jegyében az ajándékozás örömével, s az alkotás erejével. Mindez a Te munkád segítségével, az általatok készített alkotások közvetítő erejével. Köszönöm, hogy a rajzoddal segítetted a karácsonyi ünnep melegét elővarázsolni, s a gyermeki szeretet erejével a lelkeket a hit és a remény érzésével megtölteni.

Köszönöm tehetséges, értékes alkotásodat, s kívánok számodra áldott, békés karácsonyt, boldog ünnepeket!

Üdvözlettel:

Szabó Zsolt országgyűlési képviselő

 

Galéria

 

A nyertesek névsora

Kerek Izabell 1.c
Tamás Lilla 1.c
Nagy Anett 1.c
Szeles Panna 1.c
Szilágyi Martin 1.c
Szabó Loréna 1.c
Oláh Gvendolin Szaffi 1.c
Bedő Linett Enikő 2.a
Czank Bende 2.a
Éberl Nikolett 2.a
Huczka Nóra 2.a
Nagy Bianka 2.a
Novák Máté 2.a
Rafael Viktor 2.a
Széll Balázs 2.a
Szilágyi Kristóf 2.a
Szlavkovszki Lara 2.a
Búzás Bence 2.a
Zelnik Csepke 2.a
Szűcs Balázs 2.a
Papp Liliána 2.a
Lakatos Klaudia 2.a
Szabó Natália 2.c
Kurucz Renáta 2.c
Sánta Georgina 2.c
Buzás Laura 2.c
Varga Dominik 2.c
Nótár Nikolasz 2.c
Almási Dóra 3.a
Madarász Flóra 3.a
Tóth Kiara 3.a
Láng Blanka Boglárka 3.c
Kovács Máté 3.c
Kocsis Lúcia 3.c
Varga Olivér 4.a
Szilágyi Petra 4.c
Móricz Anna 4.c
Laczkó Bianka Lili 4.c
Karácsony Roland 4.c
Bődi Zsófia Lilla 4.c
Bíró Alexandra Kira 4.c
Balogh Málna 4.c
Shvella Emília 4.c
Győri Bulcsú 4.c
Szászi Nikolett 4.c
Szűcs Zalán Joel 4.c
Szekeres Péter 4.c
Lakatos Raul 4.c