Interaktív kiállítás az atomerőműről

Paks II. mozgó kiállítás Lőrinci városában.

Lőrinci Város Önkormányzata 2017. október 25-én második alkalommal teremtett lehetőséget arra, hogy az általános iskola felső tagozatos diákjai interaktív óra keretében ismerkedjenek a villamosenergia-termelés környezetbarát megoldásaival.

A Paks II. nevű mozgó kiállítás tájékoztatást nyújtott arról, hogy miért van szükség új atomerőműre Pakson? Mennyire biztonságos a ma működő rendszer, s mennyivel lesznek modernebbek és biztonságosabbak az új blokkok? Az érdeklődő diákok virtuális sétát tehettek egy a Paksra tervezetthez hasonló atomerőműben.

A részletes előadás-bemutató után a tanulók teszten ellenőrizhették megszerzett ismereteiket az atomenergiával, a Pakson üzemelő négy, illetve a tervezett újabb két blokk legfontosabb jellemzőivel kapcsolatosan. Kerékpár segítségével áramot fejleszthettek, s megtekinthették, hogy a kitartó kerékpározás mobiltelefon, porszívó vagy vasaló üzemeltetésére állít elő megfelelő mennyiségű villamos energiát. Ötforintosból pedig emlékérmet sajtolhattak a nap emlékére.