Lőrinci művészpalánták alkotásai a Tisza-tavi Ökocentrumban

Négy kiemelkedő képességű grafika tanszakos diákunk kapott lehetőséget, hogy képzőművészeti alkotásaival bemutatkozzon a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban. A tárlat megnyitására 2017. augusztus 12-én került sor. Gál Virág, Bődi Viktória, Garcia-Jakab Noémi és Szakács Róbert alkotásait Blaskó Balázs színművész, az egri Gárdonyi Géza színház igazgatója is méltatta.

 

Éltető erő az önkifejezés öröme

JUNIOR ART - Hatvani és lőrinci művészpalánták alkotásai a Tisza-tavi Ökocentrumban.

Hatvani és lőrinci fiatal tehetségek alkotásaiból nyílt kiállítás a Tisza-tavi Ökocentrumban, Poroszlón. A Junior Art Alapítvány nagy hangsúlyt fektet a tehetségkutatásra, a tehetséges gyerekek képességfejlesztésére. Számukra rendszeresen szerveznek kiállításokat egyénileg és csoportosan is.

A művészet felszabadít és úgy is működik, mint egy pszichológiai terápia – kezdte köszöntő beszédét Blaskó Balázs színigazgató a hatvani és lőrinci fiatal tehetségek alkotásaiból nyílt kiállításon, a Tisza-tavi Ökocentrumban.

Blaskó Balázs hangsúlyozta, a szülő és a nevelő tanár esetében is fontos, hogy fel tudják ismerni a gyermeki kíváncsiságot, és az önkifejezés felszabadító erejét. Kellő pedagógiával és szeretettel kell fordulniuk a fiatalokhoz. Ehhez egy idősebb embernek is nyitottnak kell lennie egy szárnyát bontogató érzékeny fiatal felé. Kifejtette, a felfedezett tehetségeknél megfigyelték, hogy egyre inkább arra vágynak, hogy az alkotás örömét minél többször és minél mélyebb szinten éljék át. Ilyenkor a kíváncsiság, a tudásvágy kimeríthetetlen, de ápolni is kell.

Tóth Attila, a Junior Art Alapítvány szakmai vezetője köszöntőjében hangsúlyozta, szükség van olyan megállókra, melyekkel az alkotók felismerhetik a képességeik jelenlegi határát, növelhetik a kudarctűrő képességüket és reális önértékelésre tehetnek szert. Hozzátette, olyan fiatalokat kerestek, akik mernek kísérletezni az alkotásaikban a témaválasztásnál vagy a technikánál.

Az életkornak megfelelő és az egyéni látásmódot remekül megjelenítettek a hatvani és a lőrinci alkotók is. Gál Virág, hatvani tizedik osztályos tanuló egy tárlatvezetés során hívta fel a látogatók figyelmét a sajátosságokra.

A tehetséggondozás érdekében rendszeresen közkinccsé teszik a művészpalánták alkotásait. A fiatalabb generáció talán egészen másképpen néz ugyanarra a dologra, mint az idősebbek – ezt aTisza-tavi Ökocentrumban szervezett kiállítás is látni engedte.

Forrás: hatvanonline.hu