Diákélet

Iskolánkban régóta működik diákönkormányzat, amely a tanulók érdekeit képviseli, emellett a DÖK a különböző iskolai programok szervezésében és lebonyolításában is nagy szerepet vállal. A két iskolából a közel 400 fős diákságot 22-en képviselik a 4-8. osztályból. A tanulók negyedévente megrendezett diákönkormányzati gyűlésen felszólalhatnak és javaslatokat tehetnek osztálytársaik véleményét közvetítve.

A tanévben minden hónapban alkalom nyílt valamilyen program megszervezésére a diákok örömére. Ilyen volt a Hunyadi Diáknap, a papírgyűjtés, az egészség nap, Mikulás kupa, korcsolyázás Hatvanban, a farsangi bál és a fordított nap. Az eseményekről készült képek, videók az iskola web oldalán, és közösségi oldalán tekinthetők meg, így a szülők is részeseivé válhatnak programjainknak.

Az első Hunyadi Diáknapot 2017-ben gyereknapon rendeztük, és megajándékoztuk minden tanulónkat az új iskolapólónkkal, és az iskolai nyakkendőnkkel. A Diáknap programjának összeállításakor figyelembe vesszük a gyermekek korát, hisz az alsósok más eseményeknek, bemutatóknak örülnek, mint a felsősök. A Lőrinci intézményben az alsós tanulók, a selypiben a felsőbb osztályosok szórakoznak, versenyeznek. A programok közül csak néhányat említenék: reggeli bemelegítő torna, játékos sorversenyek, kötélhúzás, 750 méter futás(a település 750. évfordulójának alkalmából), foci, katonai bemutató, polgárőrség kutya bemutatója, Lőrinci-kvíz, gyöngyfűzés, arcfestés, lufihajtogatás, tánc bemutató, a lőrinci Március 15. Középiskola szakmai és önvédelmi bemutatója.

Az első Hunyadi Jótékonysági Diákgála 2017. május 20-án rendeztük meg. A délelőtt folyamán az alsó tagozatos osztályok műsora és a „Ki mit tud?” meghirdetett kategóriáinak legjobbjai szórakoztatták színvonalas műsorukkal a produkciókat rangsoroló zsűrit és a nagyérdemű közönséget. A nyitótáncot a CIT-CAR tánccsoport tagjai, iskolánk tanulói, szolgáltatták.

A helyszín, a selypi iskolaépület tornaterme, zsúfolásig megtelt. A nagy érdeklődésre való tekintettel pótszékeket is kellett behordani. A szülői munkaközösség sokat segített a rendezvény lebonyolításában. A gála sztárvendége a gyermek – és diákdalairól ismert Papp Rita énekesnő volt. Az ő interaktív előadását a rendezvény fővédnökének, Vígh Zoltán polgármester úrnak a támogatásával élvezhették kicsik és nagyobbacskák.

Az aulában színvonalas kiállítás keretében iskolánk grafika tanszakos növendékeinek kiállítását tekinthették meg az érdeklődők. A délutáni műsorfolyamot a művészeti tagozat tanárainak reneszánsz zenei összeállítása nyitotta meg, majd a felső tagozatos osztályok bemutatói következtek. A késő délutánig tartó rendezvényt a Pitypang tánccsoport fellépése zárta.

Összességében elmondhatjuk, hogy egy munkával és izgalommal teli vidám napot töltöttünk el együtt, amelynek sikerét és eredményét az elkészült fotók és videók tárják elénk.

A tanév második féléve is bővelkedik programokban. Megszervezésre kerül a digitális és a fenntarthatósági témahét, ennek keretén belül, többek között a tavaszi papírgyűjtés. Májusban a „Madarak és Fák napja” alkalmából természetjárást szervezünk Mátrafüredre, valamint júniusban szeretnénk megajándékozni egy jutalom kirándulással azokat a tanulókat, akik nagyban segítették a diákönkormányzat munkáját a tanév során.

A diákönkormányzat célja, hogy iskolánk tanulóinak diákélete színes és élmény gazdag legyen, hiszen ezeket az élményeket idézhetik fel akkor is, ha már az iskola csak emlék lesz a számukra.

Molnár Tamás